Nyhetsarkivet

Här kan du läsa nyheter som publicerats tidigare här på sidan.

God Jul & Gott Nytt År!

Vi på Mikroverktyg önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Under julhelgen den 20/12 - 2/1 kommer vi att hålla stängt, efter det kommer vi att ha begränsad bemanning fram till den 7/1 då vi kör på för full igen.

 

Nu vilar vi upp oss för ett bra 2020!

 

Elmia Subcontractor 2019

Du träffar Lasse som finns på monter B02:18

Missa inte visningen av Power Skiving

Din biljett finns att hämta här...

Mässans öppettider

Tisdag  12 november 09:00 - 17:00
Onsdag  13 november 09:00 - 17:00
Torsdag  14 november 09:00 - 17:00
Fredag 15 november 09:00 - 15:00

 

 

 

Vi är där det händer...

Nu är vi med och sponsrar SSK hockey och syns med den här filmen på LED-reklamen i hallen.
 
SSKLEDMikro.gif

LEDIGA TJÄNSTER

Nu vill vi ha dig med på vår resa mot framtiden

Är du den nya duktiga medarbetaren som vill vara med oss på vår spännande resa mot framtiden? Då kan du vara den där viktiga kuggen vi behöver nu i denna expansiva och spännande period.

CNC-operatör fräsning/svarvning i Södertälje och Valskog

Vem är du? Är svaret på den frågan "Jag vill arbeta självständigt i prototyp eller kortserie-tillverkning och ta ansvar för artikelns kvalitet från ritning, programmering till färdig detalj"

Ja, då vill vi ha din ansökan nu på en gång.

För att söka jobbet online klicka här...

Vi ser fram emot din ansökan! 

Tack för ditt besök på Elmia Subcontractor

Vi på Mikroverktyg tackar för ditt besök vid vår monter. Att träffa er där ute ger oss ny energi, den energin tänker vi använda för att växla upp ytterligare under 2019.

 

Vänliga hälsningar!

Mikroverktyg

 

Besök oss på Elmia Subcontractor

Vi finns på plats och möter upp er i monter B02:18.
Kom och diskutera Finmekanik, Kuggbearbetning och Verktyg med oss.
Vi löser dina behov av avancerade artiklar i såväl mindre serier som prototyper.
Vi ser fram emot ditt besök.

För att få biljetter klicka här... 

Elmia_banner_sv.jpeg

Välkommen!

 

Nytt jobb?

Nu vill vi ha dig med på vår resa mot framtiden

Är du den nya duktiga medarbetaren som vill vara med oss på vår spännande resa mot framtiden? Då kan du vara den där viktiga kuggen vi behöver nu i denna expansiva och spännande period.

CNC-operatör fräsning/svarvning i Södertälje och Valskog

Vem är du? Är svaret på den frågan "Jag vill arbeta självständigt i prototyp eller kortserie-tillverkning och ta ansvar för artikelns kvalitet från ritning, programmering till färdig detalj"

Ja, då vill vi ha din ansökan nu på en gång.

För att söka jobbet online klicka här...

Vi ser fram emot din ansökan! 
Läs mer

Mikro Skiving

Mikroverktygs Mikro Skiving är Power Skiving-konceptet av Mikroverktyg och SVA Tools. Designad för hög kvalitet och hög produktivitet för interna och externa växlar. Teknik, mjukvara, verktyg och processutveckling genom kompetens från en enda källa. Vänligen kontakta Mikroverktyg för mer information

 

 

Kontakta oss

En Dubbel framgång

Esko supplier conference fick vi stolt ta emot två fina utmärkelser.
 
Av hela 286 leverantörer vann vi det hedersvärda och fina priset ”Top Supplier Quality Award” och vi blev även nominerade bland dom 5 främsta totalt i ”Esko Best Supplier Award
Mikropersonalen har gjort det igen!
 
Esko är ett Danaher företag som du kan läsa mer om här...
 

CorPower Wave Energy Converter

Vi på Mikroverktyg är just nu med i många spännande energiprojekt där det krävs komponenter av av mycket hög kvalitét. Här är ett av dessa projekt där vi har varit med och tillverkat komponenter som får det hela att fungera. Självklart med samma höga precision som vi alltid levererar.

Denna "boj" tar hand om vågornas energi på ett effektivt sätt. WEC är ansluten till havsbotten med en spänd förtöjningslinje. Den har en pneumatisk förspänningsmodul mellan förtöjningslinjen och bommen för att möjliggöra ett lättviktssystem med hög naturlig svängningsfrekvens.

 

 

Läs mer

Mikroverktyg på industriveckan

Vi tackar alla som besökte oss under Industriveckan på Arbetsförmedlingen i Södertälje.

Alltid kul att möta så många intresserade och med så mycket frågor. Det uppskattades verkligen.
Nu ser vi fram emot er ansökan.

 

 

 

 

 

Användarvillkor, Integritet och GDPR

Bäste kund, medarbetare, leverantör och användare.

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är, har alltid varit, och kommer alltid att vara viktig för oss. Med anledning av GDPR, dataskyddsförordningen uppdaterar och förtydligar vi vår dataskydd och integritetspolicy samt hur vi hanterar, använder och skyddar dina personuppgifter.

Läs vidare här...

 

 

 

Vertikalsvarv VT-1150 MC

För att stärka erbjudandet inom bearbetning av större maskinkomponeter har vi investerat i en vertikalsvarv av typen VT-1150 MC. Maskinen har en spindeleffekt på 55 Kw med ett sving på 1.350 mm och en svarvdiameter på 1.150 mm. Svarvlängden är 950 mm. Maskinen är utrustad med drivna verktyg och C-axel.

Med denna investering svarar vi upp mot marknadens krav, att kunna leverera större artiklar så som lagerhus, växelhus och andra maskinkomponenter. Maskinen är placerad vid vår fabrik i Valskog, som är anpassad för hantering av större komponenter.

Mikroverktyg tillverkar din reservdel

 

Har du stopp i produktionen eller driften av din maskin eller utrustning? Hittar du inte reservdelar eller är leveranstiden från maskinleverantören för lång?
Vi tillverkar din reservdel, efter ritning eller efter din havererade detalj. Vi har löst många akuta problem hos våra kunder. Allt från maskinspindlar, maskinaxlar, drivaxlar, kugghjul, lagerhus eller splinesaxlar. Kontakta oss så gör vi allt för att lösa ditt problem på kortas möjliga tid.

 

 

 

Läs mer

Mikroportalen på plats

Nu har vi lanserat Mikroportalen där du nu kan söka jobb hos oss online. Du kan bifoga ditt CV med din ansökan som vi då kan hantera snabbt i vår organisation.

För att skicka in en jobbansökan via Mikroportalen klicka här...

Här kommer vi inom kort också att presentera utbildningar, beräkningsprogram och teknisk information. Det utvecklas också en hel del annat som du som registrerade användare kommer att få ta del av.

Elmia Subcontractor

Tack alla ni som kom och besökte vår monter på årets Elmia-mässa. Många trevliga och givande möten som gav ny energi inför 2018.

Vänliga hälsningar!

Lars Bohman
Mikroverktyg AB   

 

 

DMG MORI CTX Beta 1250 TC Linear

Vi fortsätter att stärka vår flexibilitet inom transmissionstillverkning och femaxlig bearbetning. Vår senaste investering i en flerfunktionsmaskin från DMG MORI medför ytterligare möjligheter inom flexibel kuggbearbetning, via integrerade funktioner tillsammans med våra egenutvecklade mjukvaror. Allt från hobbing till Powerskiving. Från utvändig splines till invändig spiralskuren kugg eller 5-axlig simultan bearbetning.

Allt med den senaste tekniken i form av linjärmotorer och CELOS.
I produktion sedan september i vår fabrik i Södertälje.

Nya hemsidan på plats

Målet med vår nya hemsida är att den ska vara ett visitkort för vår verksamhet och presentera företaget Mikroverktyg AB och de tjänster som vi erbjuder med en tydlig design och enkel struktur.

Våra besökare ska på ett lätt sätt kunna hitta den information som söks. Nya kunder ska på ett informativt sätt få känsla för den enorma kunskap, kvalitet och kompetens som vi står för och då även genom referens kundmaterial.

Designen ska ge dig som besökare en trovärdig och modern känsla samtidigt som det känns attraktivt att navigera dig igenom informationen.

 

Besök oss på Elmia Subcontractor

Vi finns på plats och möter upp er i monter B02:18.
Kom och diskutera Finmekanik, Kuggbearbetning och Verktyg med oss.
Vi löser dina behov av avancerade artiklar i såväl mindre serier som prototyper.
Vi ser fram emot ditt besök.

För att få biljetter klicka här...

 

Välkommen!

 

Multislipmaskin - Multigrind CB

Vår flexiblaste investering någonsin. Vi har efter en lång utvärdering investerat i marknadens flexiblaste lösning för avancerad slipning. En femaxlig slipmaskin med möjligheter till profilslipning, verktygsslipning, rund och orund slipning.

Givetvis specialanpassad för slipning av transmissionsartiklar via profilslipning eller avvalsningsslipning via vår egen programvara.

Men vi slipar lika enkelt en kamaxel, en kuggstång eller en snäckskruv. Flexibilitet och precision är vår ledstjärna vid investeringar. Endast fantasin sätter gränser i dessa maskiner.

Max diameter 450 mm, längd 800 mm. För keramiska, CBN eller PCD slipskivor med diameter upp till 300 mm

6 styrda axlar och upp till 16 slipskivor. Maskinen är placerad i vår fabrik i Södertälje.

IZB Mässa - Wolfsburg

Under oktober 2016 ställde vi ut på International Supplier Fair - IZB i Wolfsburg. Vi tackar alla som under dessa dagar besökte oss.

Många kom för att prata transmission och prototyptillverkning. Flera intressanta kontakter knöts.

Mässan arrangerades av Wolfsburg AG och Volkswagen AG.
2016 års mässa hade 800 utställare från 32 länder och 49.800 besökare.

Klicka här för att komma till IZB sida...

 

Mazak Variaxis 730-5X II

För att stärka vår kapacitet inom femaxlig bearbetning har vi investerat i ytterligare kapcitet i detta område. Denna gång blev valet en kraftfull femaxlig maskin med Big Plus 50 spindel på 30 Kw och palettväxling. Maskinen har ett sving på 1.000 mm och ett arbetsområde på 730x850x560, med A axel på -120° till +30° och C-axel på 360°.

Maskinen är simultant femaxlig, och kan bearbeta kraftfullt i både stål och aluminium. Den är utrustad med 120 verktyg, mätprob och 70 Bars kylvätskesystem. Maskinen är placerad vid vår fabrik i Valskog.